Tigerkaka

Tigerkaka

Klassisk tigerkaka som både barn och vuxna kommer uppskatta.

Tid: ca 45 minuter
14 skivor

Ingredienser

  • 150 g osaltat smör
  • 5 ägg
  • 3 msk sötrix-flor och ½ krm stevia
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl kokosnötsmjöl
  • ½ dl pofiber
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk kakao

Gör såhär

• Smält smöret. Vispa ägg och sötning pösigt. Häll smöret och grädden i äggsmeten och vispa.
•Blanda kokosnötsmjöl med pofiber, bakpulver och vaniljpulver. Rör ned blandningen i smeten.
• Häll en tredjedel del av smeten i en skål och blanda i kakao.
• Klä en form på 1 ½ liter med bakplåtspapper. Häll hälften av den ljusa smeten i formen, fortsätt sedan med den bruna smeten och avsluta med resten av den ljusa smeten. Ta en gaffel och lyft lite i smeten från botten och upp så att kakan blir tigrerad.
• Grädda i mitten av ugnen i 175 grader cirka 30 minuter. Känn med en sticka att kakan inte är kladdig.

Tips!

• Kokosmjöl, stevia och sukrin finns att köpa på Bodystore.
• Sukrin, sötin och sötrix är samma produkt med olika namn.

Gillade du receptet?

Om du gillade receptet så rekommenderas boken Baka med LCHF : klassiska bakverk till fika och fest utan socker och gluten av Mariann Andersson.

Tigerkaka
8 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf