Thaigryta

Thaigryta

En god Thaigryta som går väldigt snabbt att tillaga. Man kan laga den med både kyckling och fläskfilé. Är man inte så känslig för kolhydrater så kan man toppa med lite cashewnötter eller jordnötter.

Tid: under 30 minuter
4 portioner

Ingredienser

  • 600 g kycklingfileér
  • 1 paket (4 dl) kokosmjölk
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk röd currypasta eller sambal oelek
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 st lime (zest + juice)
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 liten grön paprika
  • 1 liten röd paprika
  • 1 purjolök
  • 1 chili
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • lite persilja eller thaibasilika

Gör såhär

• Strimla kycklingen i bitar. Hacka sedan vitlöken och ingefäran.
• Bryn kyckling i rikligt smör och tillsätt vitlök, ingefära och currypasta.
• Häll sedan i crème fraiche, kokosmjölk och buljong. Tillsätt sedan lime zest och pressa över limejuicen. Låt det här koka under lock i ca 10 minuter. Tillsätt vatten om såsen skulle bli för tjock.
• Strimla chili, purjolök och paprik, låt koka i några minuter.

Tillbehör som passar

Alans favoritsallad

Thaigryta
6 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf

  • Bethany

    Måste vara felskrivet i receptet, 1 burk kokosmjölk räcker mer än väl! Men åh va gudagott :-)