Tacopaj

Tacopaj

En god och klassisk LCHF-tacopaj.

Tid: ca 1 timme
4 portioner.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs (eller annan färs)
  • 4 ägg
  • 100 g cream cheese
  • 4 dl riven ost
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 10 st coctail tomater
  • tacokrydda (gör egen)
  • 1 msk fiberhusk

Gör såhär

• Sätt unen på 225 grader.
• Smörj en pajform med lite smör.
• Vispa ihop ägg men cream cheese, 1 dl av den rivna osten, fiberhusk och 0,5 dl av grädden.
• Häll över i pajform och grädda 15 till 20 minuter i ugn.
• Stek färsen med tacokryddan under tiden.
• Tag ut pajbotten och låt svalna i några minuter.
• Blanda créme fraiche med 0,5 dl grädde.
• Häll färsen på pajbotten och bred över créme fraiche-röran.
• Halvera tomaterna och lägg dem på pajen. Strö över resten av osten.
• Ställ in i ugnen i 15 till 20 minuter.

Tips!

• Fiberhusk finns att köpa på Bodystore.
• Tacosås innehåller en del kolhydrater men det finns sorter som är ganska bra, om man inte vill göra en egen.

Tacopaj
18 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf

  • TinaFS

    Blanda din egen Tacokrydda
    http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=172

    Ingredienser:
    1,5 tsk salt
    1 tsk vitlökspulver
    2 tsk chilipulver
    1 tsk spiskummin
    1 tsk lökpulver
    2 krm cayennepeppar
    2 tsk paprikapulver

  • Josefin

    Gjorde denna igår, blev fantastiskt gott! Jag la även till jalapenos uppe på, gott om man gillar starkt :)