Tabbouleh

Tabbouleh

Tabbouleh, en syrlig libanesisk sallad som passar gott till grillat – perfekt till sommaren. I orginalreceptet blandar man in bulgur/couscous men det skippar vi.

Snåla inte med bladpersilja som är den stora huvudingrediensen och servera till en fet huvudrätt.

Tid: ca 30 minuter
6 portioner

Ingredienser

  • en stor bunt slätbladig bladpersilja
  • några färska myntablad
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • saften av 1 citron
  • 4 msk olivolja
  • lite salt och peppar

Gör såhär

• Tvätta och hacka persiljan grovt
• Finhacka tomat, rödlök och myntablad.
• Blanda i en skål och ringla över citron.
• Salta.
• Servera med en fet huvudrätt.

Tips!

• Vill man efterlikna traditionell Tabbouleh ännu mer kan man blanda in 1 paket shiratakiris.
• Salladen kan med fördel få gosa i kylskåpet nån timme.

Tabbouleh
12 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf