Sylt

Sylt

Att göra egen sylt är väldigt enkelt och vi slipper massa socker och konstiga ämnen som det finns i matbutiken. Passar gott till pannkakor och våfflor.

Till sylt rekommenderar jag främst hallon. Men även lite jordgubbar och/eller blåbär går bra.

Näringsvärde per 100 gram (kolhydrater):
Frysta hallon 5 gram
Frysta jordgubbar 6 gram
Frysta blåbär 8 gram
Björnbär 9 gram

Tid: ca 5 minuter.

Ingredienser

  • valfria bär
  • lite vaniljpulver efter smak

Gör såhär

• Välj önskad mängd bär beroende på hur mycket sylt du vill ha.
• Koka upp bären på svag värme någon minut.
• Blanda in lite vaniljpulver.
• Mosa bären med en gaffel och låt svalna.

Sylt
15 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf