Spenatsoppa med ägg

Spenatsoppa med ägg

Krämigt och gott.

Tänk på: mär man hettar upp spenat så krymper de väldigt mycket i sin storlek, 200 g spenat kan därför först låta väldigt ut.

Tid: under 30 minuter.
2 portioner.

Ingredienser

  • 3 ägg (3 ägghalvor per person)
  • 200 g babyspenat
  • ½ dl gräslök (10 g)
  • 50 g smör
  • 4 dl vatten
  • ½ grönsaksbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • lite salt och vitpeppar

Gör såhär

• Koka 3 ägg.
• Hacka spenat (har du fryst spenat kan du tina upp i micron) och gräslök. Stek i smör i en kastrull.
• Tillsätt vatten och buljong, låt koka 5 min.
• Ta bort kastrullen från plattan och mixa soppan slät om du vill.
• Tillsätt grädde och låt sjuda.
• Krydda med salt och vitpeppar.
• Skala och dela äggen i två halvor.

Tips!

• Använd purjolök, gul/rödlök, muskotnöt, vitlök.
• Toppa med räkor.

Spenatsoppa med ägg
5 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf