Spenatgratäng

Spenatgratäng

Ett gott tillbehör som passar till det mesta. Tänk på att när man hettar upp spenat så krymper de väldigt mycket i sin storlek

Tid: under 30 minuter
4 portioner

Ingredienser

  • ca 300 g spenat (färsk i påse eller fryst)
  • 25 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • ägg
  • 100 g philadelphiaost
  • 2 dl riven ost
  • lite salt och peppar

Gör såhär

• Sätt ugnen på 225 grader.
• Hetta upp en stekpanna med smör och låt spenaten fräsa (använder du fryst spenat kan de först tinas upp i micron).
• Blanda ihop ägg, vispgrädde, philadelphiaost, salt och peppar i en bunke. Häll i spenatröran.
• Häll sedan ner allt i små en-portions-formar eller i en större form.
• Strö över riven ost.
• Grädda i ugnen i ca 10-20 minuter, det är färdigt när osten har fått lite färg.

Tips!

Annat att lägga i gratängen:
• kassler
• vitlök
• fetaost
• svarta oliver
• gul lök
• skinka
• creme fraiche
• tomatskivor (på toppen)
• champinjoner
• krydda med muskotnöt.

Spenatgratäng
12 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf

  • Renee Timlin

    Hej!
    Tyvärr kan jag inte ladda ner den eftersom jag har en android. När kommer denna app även till androids användare?