Renskav med kantareller

Renskav med kantareller

Renskav med kantareller i en gräddig sås. Vi toppar med lite osötade lingon.

Tid: under 30 minuter
2 stora portioner

Ingredienser

  • 1 paket fryst renskav (240g)
  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 paket bacon (140 g)
  • 200 g färska eller frysta kantareller
  • 2,5 dl grädde
  • 25 g smör till stekning
  • salt och peppar

Gör såhär

• Skala och hacka löken. Låt fräsa i smör.
• Klipp ner baconet i pannan och fräs vidare.
• Lägg i svamp och renskav och låt alltsammans fräsa på medelhög värme tills det är brynt.
• Häll på grädde och låt koka ihop ett par minuter.
• Smaka av med salt och peppar.

Tips!

• Toppa med lite lingon

Tillbehör som passar

Blomkalsmos Alans favoritsallad

Gillade du receptet?

Om du gillade receptet så rekommenderas boken Ferry food: LCHF.

Renskav med kantareller
8 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf

  • http://vardagfest.blogspot.com/ LCHF till vardag och fest

    Renskavsgryta är ju så gott!