Pizzasallad

Pizzasallad

Pizzasallad. Passar även till andra rätter än pizza.

Tid: under 30 minuter
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 litet vitkålshuvud
  • 2 msk olivolja
  • ½ msk ättika
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • ½ tsk salt
  • 2 krm grovmalen peppar

Gör såhär

• Strimla vitkålen och lägg i ett durkslag, häll över kokande vatten. Låt rinna av.
• Lägg kålen i en bunke och häll över olja, vinäger, salt och peppar och rör om. Smaka av.
• Låt stå i kylskåp, gärna 1 dygn innan servering, men minst 2 timmar.

Pizzasallad
20 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf

  • http://daedalsmat.sajto.se Alexandra – kärlek på tallrik

    pizzasallad är ju SÅ gott! Nu när vitkålen är så billig är det bara att frossa =D

  • Brittis_karlsson

    Hej!
    Det står att det ska vara ättika i receptet men inte när man använder den. Ska den hällas över med oljan och vinägern?