Pizza med dina favoritpålägg

Pizza med dina favoritpålägg

Ett recept från USA som hela familjen kommer uppskatta. Toppa med era favoritpålägg.

Tid: ca 60 minuter
6 portioner

Botten

  • 120 g cream cheese
  • 3 st ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl parmesan (eller annan smakrik ost)
  • lite salladskrydda (eller annan som du gillar)
  • 5 dl riven ost

Tomatsås

  • 1 burk krossade tomater
  • kryddor efter smak, exempelvis oregano
  • 1 st grönsaksbuljongstärning

Topping

Använd dina favoritpålägg. Exempelvis: skinka, mozarella, champonjoner, hamburgerkött, räkor, oliver osv. Ta gärna en folder från någon pizzeria för inspiration.

Gör såhär

• Sätt ugnen på 175 grader.
• Börja med botten: vispa ihop cream cheese och ägg till en jämn smet. Tillsätt grädden och parmesan, vispa ordentligt. Blanda sedan in den rivna osten.
• Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper och bred ut till en jämn botten.
• Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter.
• Under tiden kokar du ihop tomatsåsen och förbereder toppingen.
• När botten är färdig tar du ut den. Lägg på tomatsåsen och toppingen. Ställ in Pizzan i ugnen igen på 200 grader i 5-10 minuter.

Tips!

• Prova att hälla i 1 msk fiberhusk i smeten för att få den lite fastare.
• Går utmärkt att frysa och tina upp i micron.
• Det går att ersätta parmesanosten med annan riven ost.

Tillbehör som passar

Pizzasallad

Pizza med dina favoritpålägg
3 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf

  • Nik

    Här skriver du “1 tsk” vilket jag tolkar som 1 tesked.
    I receptet står det “1 msk” som jag tolkar som 1 matsked.
    Undra om inte matsked passar bäst.

    • Anonymous

      Det stämmer, var lite för snabb med att svara. 1 msk ska det vara.

  • Sanna

    Oh, detta ska jag testa med bacon!

  • Nathagyllen

    Åh vad spännande, hoppas verkligen att det blir super gott, jag ska toppa den med skinka, gorgonzola och champinjoner. Läs min blogg senare så lär ni få ta del av resultatet!
    Bitchimfabulous.blogg.se
    Tack!