Parisare

Parisare

Parisare med ägg och västerbottenost. Istället för bröd använder vi aubergine.

Tid: under 30 minuter
4 portioner

Ingredienser

  • 600 g köttfärs eller älgfärs
  • 1 aubergine
  • 4 ägg
  • några skivor västerbottenost
  • 3 msk smör
  • salt och peppar

Gör såhär

• Skär auberginen i skivor och stek den ett par minuter på varje sida i en klick smör.
• Forma under tiden färsen i fyra biffar och krydda dem med salt och peppar. Stek först biffarna och sedan äggen.
• Toppa de varma biffarna med skivor ost och ett stek ägg. Servera direkt.

Parisare
1 röst

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf

  • Labbe52

    mums, tack….

  • Erica Jonsson

    Det där är snarare vad jag kallar hamburgare. Här uppe i Norrland är parisare gjort på korv i större format :)