Pannkakstårta

Pannkakstårta

Pannkakstårta – perfekt till födelsedagen.

Ca 8 bitar

Pannkakor

  • 2 st ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1-2 krm vaniljpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • 25 g smör att steka i

Chokladkräm

  • 200 g mörk choklad (70 %)
  • 3 dl vispgrädde

Garnering

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl färska hallon (och/eller blåbär)

Gör såhär

Pannkakorna:
• Vispa äggen med grädde och vaniljpulver.
• Tillsätt fiberhusk under fortsatt vispning och låt smeten stå och svälla i 5 minuter.
• Vispa ordentligt före gräddning.
• Använd en liten stekpanna för bästa resultat.
• Smält en klick smör och stek cirka ½ dl av smeten per pannkaka.
• Rör om i smeten mellan varje stekning.
• Blir pannkakssmeten för tjock, späd med grädde.

Fyllningen:
• Finhacka chokladen.
• Värm grädden, utan att den kokar.
• Ta kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen.
• Rör om tills chokladen har smält och blivit en jämn kräm.
• Låt svalna.
• Vill du ha krämen fluffigare kan du vispa upp den.
• Varva de kalla pannkakorna med chokladkräm.

Garnering:
• Garnera med vispad grädde, färska hallon och/eller blåbär.

Tips!

• Fiberhusk och vaniljpulver finns att köpa på Bodystore.
• Tillsätt lite citronmeliss till garnering.

Gillade du receptet?

Om du gillade receptet så rekommenderas boken LCHF för kvinnor.

Pannkakstårta
8 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf