Pannkakor med fiberhusk

Pannkakor med fiberhusk

Det enklaste och godaste pannkaks-receptet med LCHF.

Tid: ca 30 minuter
Receptet ger 4 små pannkakor som är väldigt mättande.

Ingredienser

Gör såhär

• Blanda samman alla ingredienser i en bunke med en handvisp och låt svälla i 5 minuter.
• Värm upp smöret och blanda in i pannkaksmeten.
• Stek i stekpanna på båda sidorna.

Tips!

• Fiberhusk finns billigt att köpa på Bodystore.
• Byt ut 1 dl grädde med gammaldags mjölk.
• Låt inte smeten stå och svälla för länge, då kan pannkakorna bli väldigt tjocka och svårgräddade i mitten.
• Servera med vispad grädde och bär eller med en god röra. Passar bra att använda till crêpes.

Fler pannkakor

Pannkakor med fiberhusk och mandelmjöl Kokospannkakor med husk

Gillade du receptet?

Om du gillade receptet så rekommenderas boken LCHF-husmanskost där mycket inspiration är hämtad ifrån.

Pannkakor med fiberhusk
70 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf

  • Helena

    Jag lyckades inte steka den i stekpannan, det såg ut som äggröra när jag var klar =/ Däremot funkade det i våffeljärnet, blev riktigt gott :)

    • Anonymous

      Det kan vara lite svårt, men det gäller att använda mycket smör för varje pannkaka.

    • Anonymous

      Har provat att steka i en teflon panna gick bra. Jag lät ägg och fiberhusk svälla i 10 minuter och tillsatte sedan resten då funkade det!

  • Åsa

    Ja, detta receptet fungerade ju utmärkt. Har prövat flera LCHF pannkaksrecept men detta funkade bäst.

  • Cricriperu

    Måste man ta grädde? Går det inte lika bra med vanlig mjölk?

    • levamedlchf

      Man kan använda mjölk men då får man väldigt lite fett och mycket kolhydrater i maten. Mitt tips i så fall är att använda 1 dl grädde och 1 dl mjölk.

    • http://www.facebook.com/profile.php?id=543484031 Jeannette Andréa Månbrink

      jag kör mellangrädde 15%.. eller 3% mjölk, inga problems med konsistensen i alla fall.

  • Anonymous

    Grädde är mycket fetare och bättre när man gått över till LCHF-kost. Mjölk innehåller för mycket socker så det är inte så bra. Klart det går att använda men ur viktnedgångssynpunkt (vilket långt ord haha!!) så är vispgrädde att föredra.

    • Erik Öhman

      mjölk ligger under 5%spärren så funkar alldeles utmärkt. Även om smaken skiljer lite grann.

  • angela

    Jag gjorde efter ditt recept men mina pannkakor gick inte att vända och blev som en stor klump och var som klister eller gelé. Dom blev goda i smaken men inte utseende. Vad kan jag ha gjort fel?

    • Erik Öhman

      jag körde på dubbel sats, men annars ingen skillnad. Däremot så måste de vara nästan genomstekta innan man vänder på dem. Jag klockade och i vanlig plättlagg i gjutjärn så körde jag på värme 7/12 (Electrolux gjutjärnsplattor). Ca 6 minuter på första sidan, och 2½ andra sidan. Oljade bara stekpannan innan första steket. Resterande ~8 plättarna körde jag i samma olja som första. Det var ju hög smörhalt i smeten.

  • Anonymous

    Som sagt mycket smör att steka i och en bra stekpanna (jag har en James Oliver-panna som är grym). Använd inte en järnstekpanna för då bränner det vid. Ta lite, lite bakpulver i och gärna nån matsked kokos i också och så får du inte ha hög värme för då är det kört. Mycket att tänka på, men mina första blev rena katastrofen men nu blir de kanonbra. Lycka till.

    • Erik Öhman

      handlar om temperatur/tid. Gjutjärnspanna är optimalt ifall man vill att det ska gå fort. Ställ bara spisen på lite lägre värme än när man kör keramik/aluminiumpanna.

  • Emeliebertilsson

    Så goda!!! Hade inga problem alls att steka de, hällde en klick mitt i stekpannan och sedan med hjälp av stekspaden drog jag ut smeten i pannan. De blir inte lika goda om de blir så där tjocka..

  • Zorika

    Om det kännssom om de är svåra att vända så `häll över den på en tarrlig som du sedan vänder. De blevsupergoda =)’

  • Hanna

    Jag gjorde dessa nu denna andra gång med ett plättjärn! Mycket bättre konsistens !! Ett bra tips

  • Åsa

    Nu gör jag pannkakor på mandelmjöl istället. Köper Mandelmjöl från Risenta. Det finns på välsorterad ICA. Ett ägg, lite grädde, lite smält smör och så ett par tre matskedar mandelmjöl och så vispas detta och du får de underbaraste pannkakor. Sen brukar jag ta lite Sukrin ovanpå och kanske lite vispad grädde, men annars går det försås bra utan grädde om man bara vill ha nåt enkelt till fikat på eftermiddagen. Det blir mycket bättre konstistens på dessa.

  • Inkan01

    Är verkligen receptet ovan till 4 pers, tycker det ser ut som om det var 1 pers. Jag skulle aldrig bli mätt på ett halvt ägg 1/4 dl grädde och någon tsk husk…..Sitter och letar efter recept för ett visst antal personer för jag vet inte hur mycket jag ska äta…../Inger

    • levamedlchf

      Receptet ger fyra små pannkakor och de är väldigt mättande, speciellt om du serverar med grädde. Mitt tips är att dubbla receptet om du vill ha fler.

      Jag har förtydligat informationen i receptet.

  • Lotta Olofsson

    Mkt goda! Min 4åring satte i sig en sats själv så det är inte till 4 pers, men det står.det inte heller utan 4st pannkakor! :)

  • Ilonahyvonen

    var det mest vidriga jag smakat! HUVVA

  • Linda Melin Eklund

    De här pannkakorna tyckte jag var jättegoda! Kanske lite för feta, men det går ju att justera… Rekommenderas!

  • Bovmorran

    Jag tycker dom blev mycket goda men tog lite lång tid att grädda så smeten välde för länge mot slutet och blev svår stekta.

    • mannie

      Ha lägre värme på plattan och längre tid när du gör dom.

  • Madelaine

    Jag byter ut grädden helt till osötad ekologisk sojamjölk, så får jag mindre fett och mer protein. Steker sedan i kokosolja som ger jättefina och jättegoda pannkakor!

    • dude

      Var inte sojaprodukter helt förbjudna i lchf?!

  • Magdalena

    Så himla goda! Smakar precis som vanliga pannkakor, mums

  • Sarah

    Inte alls goda! Detta smakar inte ens i närheten av hur en pannkaka skall smaka. Vill du ha äggröra (i smak och konsistens) i form av en pannkaka är detta något för dig. Vidrigt!

  • Kicki Larsson

    Jag använder bara vatten i receptet så jag får ner kh. Steker i mkt smör så det blir fett. Låter dem kallna och brer på smör. Mmmmmm!