Oopsies till smörgås

oopsies-till-smorgas

Oopsies är ett bröd som kan användas till mycket, här är en variant speciellt till smörgåsar där vi använder bland annat fiberhusk, philadelphia, och krossade linförn. Använd dina favoritpålägg och njut!

Tid: 30 minuter
Ca 6 oopsies

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 100 g philadelphia
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk krossade linfrön
  • 1 tsk brödkrydda

Gör såhär

• Sätt ugnen på 150 grader
• Dela äggen, vitorna (i den större skålen) & gulorna var för sig.
• Vispa gulorna tillsammans med philadelphiaosten tills du får en slät smet.
• Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum.
• Tillsätt fiberhusk, bakpulver, brödkrydda & linfrön i äggvitan.
• Vänd försiktigt ner äggulesmeten i vitorna.
• Klicka ut 5-8 st oopsies på en plåt med bakplåtspapper.
• Salta & peppra.
• Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min.

Oopsies till smörgås
21 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf