Omelett med tacofyllning

Omelett med tacofyllning

Omelett med tacofyllning. Vi använder omelettbotten istället som pajdeg och toppar med bacon, gräddfil, ost, tomat och basilika. Tacokrydda finns att köpa färdigt i matbutiken, men det är godare och mycket nyttigare att göra en egen.

Tid: under 30 minuter
4 portioner

Ingredienser

  • 200 g köttfärs
  • ½ påse tacokrydda (gör egen)
  • ½ dl vispgrädde
  • 6 ägg
  • 4 msk crème fraiche
  • 3 msk smör till stekning

Till servering

  • 1 paket bacon
  • 2 tomater
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl riven ost
  • basilika
  • svartpeppar och havssalt

Gör såhär

• Bryn köttfärsen med tacokrydda och tillsätt vispgrädde eller vatten. Låt puttra några minuter.
• Vispa ihop ägg och crème fraiche och stek en slät omelett i stekpanna med en klick smör. Vänd den gärna med hjälp av en tallrik så du får fin färg på båda sidor av “pajbotten”.
• Bre ut köttfärsen på omeletten. Toppa med knaperstekt bacon, tomater i klyftor, klickar av gräddfil, riven ost och färska basilikablad. Avsluta med ett varv på svartpepparkvarnen och en nypa flingsalt.

Omelett med tacofyllning
6 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf

  • AnnBritt

    Men så smart… och gott!!!

  • Nathalie

    Ska prova detta!!