Mumsigt bröd

Mumsigt bröd

Det är enkelt att göra eget bröd. Här är ett populärt recept.

Tid: Ca 80 minuter
Ca 22 skivor

Ingredienser

  • 2 dl linfrö
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl mandel
  • 50 g fiberhusk (alternativt fibrex eller kruskakli)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 msk brödkryddor
  • 50 g smör
  • 1 dl crème fraiche
  • 250 g keso
  • 6 ägg

Gör såhär

• Sätt ugnen på 175 grader.
• Mixa alla nötter och frön, fiberhusk, kryddor till mjöl med exempelvis en mixer.
• Blanda sedan ihop resten av ingredienserna och häll ned i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper.
• Grädda i 60-80 min (beroende på ugn).
• Ta ut brödet ur formen och låt det svalna. Skär i tunna skivor.

Tips!

• Fiberhusk finns att köpa billigt på Bodystore.
• Går jättebra att förvara i frysen.
• Toppa med solrosfrön.
• Rosta brödet

Mumsigt bröd
23 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf

  • Anette Palmqvist

    Väldigt gott bröd!!! Dock lite smuligt, man får skiva “försiktigt”!!!!

  • Susanne

    Hej!

    Jag tycker det här receptet låter jättegott, men där vi bor säljs inte Keso – finns det något alternativ man kan använda? Tips mottages MKT tacksamt :-), Susanne

  • Fredrik

    Rena döden för oss nötallergiker tyvärr. Jag saknar vanligt bröd väldigt mycket.

  • Cometa01

    de här brödet har ja bakat massor av gånger, hela min familj gillar det, kan hålla med om att de blir rätt smuligt, men jag skärde skivor som ja sen la i frysen.. och sen bara att ta ut så många skivor man vill ha..

  • micke

    Kan man byta ut hasselnötterna mot några andra nötter. Tål nötter skapligt, förutom hasselnötter som e rena döden för mig.

  • Anna-carin

    Förstår inte varför det alltid ska vara en massa nötter i allt. Vi som inte tål nätter bör ju få ett alternativ till nötter. Har provat mandel i vissa recept och det har fungerat. Vågar man byta ut nötter mot mandel i allt???? Mandel är bra för det tål jag och många med mig. Hoppas att fler provat och någon vet :)

  • Maria

    Jag bakade brödet igår, mitt bröd blev väldigt “äggigt” så det var inte så gott varmt. Bättre idag när det svalnat! Men jag kan tycka att det behövs en nypa salt i receptet och lite mer kryddor. Inte smuligt som andra har fått de.

  • Kicki

    Brödet blev lite degigt, men absolut inte smuligt. Jag rostade det i brödrosten och då blev det helt perfekt! Gott!

  • Born1971

    Nej det gjorde du inte Cometa01. Du “SKAR” skivorna.

    • Sofi Nilsson

      Usch vad löjligt kommenterat.

  • Madlene Jönsson

    Jag la smeten i stora muffinsformar och gräddade på 175 grader tills de var lite fint gyllenbruna. Blev riktigt smarriga med smör och ost på!