Mozzarellabiffar med gräddsås

Mozzarellabiffar med gräddsås

Köttbiffar med mozarella, soltorkade tomater och mycket basilika. Till det serveras en god och gräddig sås.

Tid: under 30 minuter
3 portioner (6 biffar)

Mozarellabiffar

  • 600 g köttfärs
  • 1 paket mozarella (120 g)
  • ½ kruka färsk basilika
  • 2 msk soltorkade tomater
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • lite salt och peppar, eventuellt lite örter
  • 25 g smör att steka i

Gräddsås

  • 2-3 msk steksky
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g philadelphiaost
  • ½ köttbuljongtärning
  • ½ dl vatten

Gör såhär

• Hacka basilika, soltorkade tomater och mozarella.
• Blanda alla ingredienser för biffarna (basilika, soltorkade tomater, mozarella, köttfärs, grädde, ägg, salt och peppar).
• Forma 6 biffar och stek i rikligt smör på båda sidorna.
• Ta ut biffarna och rör ihop gräddsåsen i stekpannan. Lägg sedan tillbaka biffarna och låt småputtra några minuter.

Tips!

• Smaksätt gärna med vitlök och/eller tabasco.

Tillbehör som passar

Tsatsiki Alans favoritsallad Tomatsallad

Gillade du receptet?

Om du gillade receptet så rekommenderas boken LCHF-husmanskost där mycket inspiration är hämtad ifrån.

Mozzarellabiffar med gräddsås
15 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf

  • Margareta

    Hej! Precis det här receptet hade min 11 åring med sig från hemkunskapen häromdagen:) Mycket gott!
    Mvh
    Margareta

  • Sockertussen

    Hej!
    Jag har en tävling i samarbete med OBH Nordica som jag tror att du skulle gilla!

    Kom gärna förbi och var med och tävla =)

    Kram
    /Nellie

    http://sockertussen.blogspot.com/2011/12/tavling-vinn-obh-nordicas-nya.html

  • http://stegforsteg12.blogspot.com/ Minna

    Lagade dessa igår! Underbart goda och lättlagade. Massa grädde gjorde mig mätt och glad :)

  • Anettetidan56

    Det såg gott ut=)
    http://zwampe.myshowroom.se

  • BlueVelvet

    Detta var riktigt gott, otroligt gott!!! Rekommenderar!
    http://bluevelvet.nu

  • Susanne

    Välj köttbuljongtärning UTAN glutamat och härdat veg fett, ex Bong’s eller flytande kalvfond!

  • Alex

    Mycket bra recept, det är jättegott! Jag äter det just nu och var tvungen att komma in och skriva :) Tack för den!

  • http://www.facebook.com/hannesw Hannes Wiberg

    Var nog dom godaste biffar jag ätit!

  • Biitsi_

    Svin gooooooda! 2 gången denna vecka;)

  • nilla

    Så himlans gott!!

  • Sandra

    Jag har lagat denna rätt några gånger, men får alltid problem med att biffarna faller isär. Jag gissar på för att det inte är någon fiberhusk i? Det är väldigt tråkigt när de faller isär p.g.a. all vätska från både grädde och mozzarellan.

    Hur mycket fiberhusk kan jag tillsätta isåfall?