Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka – perfekt till julbordet eller till fika.

Ingredienser

Pepparkakskrydda

  • 6 krm kanel
  • 2 krm ingefära
  • 2 krm mald kardemumma
  • 2 krm malda nejlikor

Gör såhär

• Sätt ugnen på 200 grader.
• Vispa ägg, sukrin och fiberhusk ordentligt.
• Blanda alla pepparkakskryddor och häll i ägg-smeten tillsammans med mandelmjöl och bakpulver. Blanda.
• Häll sedan ner det smälta smöret och blanda försiktigt lite lätt, vispa inte.
• Smörj en springform eller annan rund form och häll sedan ned smeten.
• Grädda mitt i ugnen i ca 35-40 minuter.
• Låt svala en stund innan servering.

Tips!

• Ekologisk mandelmjöl finns att köpa på Bodystore.

Mjuk pepparkaka
9 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf

  • jeanette gustafsson

    Åh vilket underbart recept! Finns det ingen variant av denna utan mandelmjöl? (är nöt-allergiker!)

    • Marie

      Hej Jeanette, jag håller just nu på och bakar med sojamjöl istället. Vet ej resultatet ännu, men det borde bli lika bra som med mandelmjöl.

      • Madeleine

        Sojamjöl är rena giftet!!!

  • Anneth Strinnholm

    Testar denna nu med saffran och apelsin i stället för pepparkakskryddor. Spännande! :) Originalreceptet är också jättegott.

  • Anna Lindwall

    Anneth, hur gick det att byta ut till saffran?

    • Anneth Strinnholm

      Det gick jättebra! Två påsar tog jag, malde saffranet i mortel tillsammans med lite sukrin först för extra saffranssmak. :)

  • Aini Kangas

    Det här var verkligen gott!

  • Christine

    Har gjort den idag, men den blev inte klar i mitten + lite bränd uppepå. Nästa gång ska jag ta lägre temperatur och längre tid. Men jag gillar inte att sukrin ger smak av “blött” och kallt…Ska också ta mer pepparkakskrydda, för den smakade för lite.

  • Gondry

    Kan man ersätta bakpulvret? Med vad? Har tjej som inte får äta det nu pga en kur….tack för receptet”!!!!!!!!

  • Verónica

    Alldeles för lite kryddsmak. Ska det inte vara msk, tsk?