Matmuffins

Matmuffins

Det bästa med matmuffins är att man kan kombinera massor av olika smaker. Här är ett enkelt basrecept som passar bra till exempelvis en picnic.

Tid: 35 minuter
16 muffins

Basrecept

  • 8 st ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl keso (eller kesella)
  • 1 dl riven smakrik ost
  • 1 tsk bakpulver
  • salt och peppar

Formar

  • 16 muffinsformar av folie eller silikon. Alternativt en muffinsplåt av teflon.

Exempel på fyllning:

* Fetaost
* Kalkon
* Oliver
* Soltorkade tomater
* Kyckling
* Knaperstekt bacon
* Kryddig korv
* Broccoli
* Svamp
* Purjolök
* Skinka
* Rödlök
* Örter
* Kryddor

Gör såhär

• Sätt ugnen på 175 grader.
• Förbered din fyllning, stek om det behövs.
• Blanda ihop ägg, grädde, keso/kesella, riven ost, bakpulver, salt och peppar.
• Blanda ner din fyllning och eventuellt krydda om så önskas.
• Häll upp i muffinsformar/muffinsplåt och grädda i 25 minuter.

Matmuffins
19 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf

  • Marja F

    Vilken bekväm mat att med sig ut! Ska nog testas i sommar…

    http://bakasockerfritt.blogg.se/

  • Selin

    Kan man frysa dessa?

  • Cicmick

    Hur många får man äta till frukost? Känns konstigt att detta till frukost