Lasagne

Lasagne

Att göra lasagne är lättare än vad man tror och kommer uppskattas av hela familjen. Vi använder zucchini som plattor.

Tid: ca 50 minuter
5 små portioner

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 paket krossade tomater
  • 1 rödlök
  • 4 klyftor vitlök
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 paket crème bonjour vitlök (100 g)
  • 1 ekologisk kött- eller grönsaksbuljong
  • 2 st zucchini
  • 150 g riven ost eller några skivor hårdost
  • 25 g smör att steka i
  • chilipulver
  • svartpeppar

Gör såhär

• Sätt ugnen på 225 grader.
• Finhacka vitlöken och rödlöken, stek i rikligt smör.
• Bryn köttfärsen och blanda samman.
• Häll i krossade tomater och sambal oelek över köttfärsen och rör om.
• Smula över buljongtärningen och låt koka upp.
• Tillsätt creme fraiche och creme bonjouren.
• Smaka av med chilipulver, svartpeppar och/eller andra kryddor.
• Låt det småputtra på spisen i 10 minuter.

• Skölj zucchini och skär den på längden med hjälp av en osthyvel.
• Ta fram en ugnsform och lägg på ett lager med zucchini-skivor
• Varva sedan zucchini-skivor och köttfärs.
• När du kommer till sista lagret, avsluta med att strö över ost.
• Grädda i ugnen ca 20-25 minuter tills den har fått en fin färg.
• Servera med en fettrik sallad.

Tips!

• Samksätt gärna med tacokrydda eller annan tomatsås.
• Toppa gärna med röd paprika.

Tillbehör som passar

Tsatsiki Alans favoritsallad Tomatsallad

Lasagne
10 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf

  • Sweet Kay

    Det lät och såg riktigt gott ut det där!!!

    MVh Linda
    sweetkay.blogg.se

  • Mia Astrom

    Ska göra den ikväll! Tror den är kanongod!

  • Johan

    Använder man aubergine istället för zucchinin så blir det en moussaka :)

  • Supphie

    vad kan man använda istället för creme bonjour om man är laktosintolerant?

  • Hnöv Fnlö

    Jag gjorde den och den blev fruktansvärt rinnig och blaskig. Vart som soppa