Kycklingwok med halloumi

kycklingwok med halloumi

Ibland kommer man på egna recept genom att experimentera med det man har hemma.

Tid: ca 50 minuter
4 portioner

Kycklingwok med halloumi

  • 350 g kycklingfiléer
  • Ca 500 g grönsakswok
  • 1 paket halloumi (250 g)
  • 1 dl grädde
  • 1 msk soja
  • 4 msk smör
  • lite starka kryddor
  • salt och peppar

Gör såhär

• Skär halloumi i lagomstora bitar och stek i hälften av smöret. Vänd på bitarna så de får färg på båda sidorna. plocka sedan bort halloumibitarna och lägg dem på en tallrik.
• Skär kycklingfilén i mindre bitar och stek i resten av smöret, krydda med salt och peppar. När kycklingsbitarna nästan är klara häller du över grönsakerna, låt steka ett tag. Använd wok- eller stekpanna. Krydda eventuellt med lite starka kryddor.
• Häll över grädde, soja och halloumin i pannan och låt puttra några minuter.

Tillbehör som passar

blomkalsris Alans favoritsallad

Kycklingwok med halloumi
3 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf

  • Madeleine

    Jag gjorde detta idag. Uteslöt soja (tycket halloumi är så salt i sig) och la till curry. Mmm