Köttfärssås med stekt vitkål

Köttfärssås med stekt vitkål

Stekt vitkål är jättegott och passar utmärkt som ersättare till pasta. Det innehåller väldigt få kolhydrater och är superenkelt att tillaga.

Tid: ca 40 minuter
Portioner: 4

Köttfärssås

  • 600 g köttfärs
  • 1 paket krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 10 hackade färska champinjoner
  • smör att steka i
  • 1,5 dl vispgrädde
  • lite salt
  • lite peppar
  • Kryddor (oregano, basilika, timjan)

Gör såhär

• Hacka lök, vitlök och champinjoner och stek en liten stund i mycket smör.
• Finfördela kättfärsen med en trägaffel och låt steka en stund.
• Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och eventuellt lite basilika/timjan/oregano.
• Låt puttra 15 minuter på medelvärme.

Stekt vitkål

  • 1 vitkålshuvud
  • smör att steka i
  • 2 msk vatten
  • salt och peppar

Gör såhär

• Skär 1 vitkålshuvud i långa strimlor.
• Stek i mycket smör.
• Häll i vatten, krydda med salt och peppar.

Se även

Köttfärssås med zucchinispaghetti

Köttfärssås med stekt vitkål
7 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf