Köttfärsfyllda paprikor

Köttfärsfyllda paprikor

Det behöver inte vara krångligt att fixa till en lyxig middag, köttfärsfyllda paprikor är ett bra exempel. Dessutom är paprika som en vitaminbomb som överträffar både apelsin och citron vad det gäller C-vitaminhalten.

Tid: ca 40 minuter.
2 portioner

Ingredienser

  • 2 st stora paprikor
  • lite olivolja
  • 400 g köttfärs eller lammfärs
  • 1 msk smör
  • tacokrydda (helst egen)
  • 100 g philadelphia
  • 1 st paket krossade tomater
  • salt och peppar
  • 150 g valfri riven ost

Gör såhär

• Sätt ugnen på grillfunktionen och 200 grader .
• Skölj paprika och skär på mitten, gröp ur kärnhuset.
• Mjuka upp paprikan genom att pensla med olivolja, lägg dem i en ugnsform och in i ugnen i ca 10 min.
• Under tiden som paprika får gosa i ugnen kan du laga köttfärssåsen. Stek köttfärs i smör. Blanda in tackokrydda (gör helst egen då den i butik oftast innehåller mycket socker).
• Lägg i philadelphia, krossade tomater och hälften av den rivna osten, salta och peppra.
• Sänk värmen och låt såsen sjuda ca 10 minuter under lock.
• Ta ut paprika från ugnen och fyll dem med köttfärssåsen och toppa med resten av den rivna osten. In i ugnen igen tills osten har fått en fin yta under ca 10 min.
• Servera med en fräsch sallad.

Tips!

• Byt ut köttfärs mot lammfärs, kyckling eller något annan huvudingrediens.
• Lägg i lite vispgrädde.
• Stek köttet med lite purjolök.

Egen tacokrydda

tackokrydda

Köttfärsfyllda paprikor
40 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf