Köttfärssås med zucchinispaghetti

Köttfärssås med zucchinispaghetti

Zucchini passar utmärkt som ersättare till pasta. De innehåller väldigt få kolhydrater och är superenkelt att tillaga.

Ca 40 minuter
Portioner: 4

Köttfärssås

  • 600 g köttfärs
  • 1 paket krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 10 hackade färska champinjoner
  • 1,5 dl vispgrädde
  • lite salt
  • lite peppar
  • oregano, basilika och/eller timjan
  • 2 zucchini

Gör såhär

• Hacka lök, vitlök och champinjoner och stek en liten stund i rikligt smör.
• Finfördela kättfärsen med en trägaffel och låt steka en stund.
• Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, grädde och eventuellt lite basilika/timjan/oregano.
• Låt puttra 15 minuter på medelvärme. Gör zucchinispaghettin under tiden.
• Hyvla zucchini med en osthyvel och släpp ner i kokande vatten i ca 5 sekunder.
• Servera direkt.

Se även

Köttfärssås med stekt vitkål

Köttfärssås med zucchinispaghetti
5 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf

  • johanna

    Kan man koka zuccinin och sedan lägga i matlåda för att värma sen? :)

    • levamedlchf

      Det funkar bra för mig ;)

  • Sandra

    Håller precis att laga denna rätt och lade märke till att grädde står med bland ingredienserna, men ingenting om när det ska hällas i grytan. Ville bara påpeka det för dig.

    • levamedlchf

      Tack! Nu är det ändrat.