Kladdkaka

Kladdkaka

God kladdkaka som är snabb och enkel att tillaga. Se till att ha en springform i köket.

Tid: under 30 minuter
8 portioner

Ingredienser

  • 150 g osaltat smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 st ägg
  • 4 msk sötrix-flor (sukrinmelis) och ½ krm stevia
  • 0,75 dl kokosnötsmjöl
  • ½ dl kakao
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 1 msk pofiber

Gör såhär

• Smält smöret i en kastrull.
• Ta kort kastrullen från värmen.
• Rör i grädden och sedan äggen och sötning.
• Blanda kokosnötsmjöl med kakao och vaniljpulver och rör ner det i kastrullen.
• Smöra och bröa (pofiber) en springform, cirka 21 cm i diameter.
• Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i 5–10 minuter.
• Passa kakan noga – den ska fortfarande vara kladdig inuti cirka 3 cm från kanten och in till mitten.
• Ta ut och låt svalna.

Tips!

• Servera med lättvispad grädde.
• Sötningsmedel, kokosnötsmjöl, vaniljpulver finns att köpa på Bodystore ▶
• Låt kakan gräddas i 10–15 minuter och du har en jättegod fast chokladkaka.

Gillade du receptet?

Om du gillade receptet så rekommenderas boken Baka med LCHF : klassiska bakverk till fika och fest utan socker och gluten av Mariann Andersson.

Kladdkaka
21 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf

  • http://pernillabredolt.blogspot.com pilla

    Verkar riktigt gott!

  • http://viktkamp.webblogg.se

    gott =)

  • Anitaper29

    Ska man vispa grädden och äggen?
    Jag rörde bara ner och det blev tunt värre.
    Efter 20 min var den fortfarande som vatten i mitten.
    Vad har jag gjort fel?

  • Stf

    Fy fan vad vidrig. Inte ofta vi tycker så här illa om en efterrätt. Fruktansvärd