Kebabspett

Kebabspett

Ta fram grillen i det fina sommarvädret och avnjut tillsammans med hela familjen. Köttfärsspett eller kebabspett – här är min favoritblandnng, gott med tabbouleh och en fet sås.

Tid: ca 1 timme.
6-8 portioner

Ingredienser

  • ca 900g nöt- eller lammfärs
  • 1 gul lök
  • 1 kruka färsk persilja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 tsk spiskummin
  • 3 tsk malen svartpeppar
  • 3 tsk paprikapulver
  • 3 msk olivolja
  • lite salt efter smak

Gör såhär

• Hacka gul lök, vitlök och persilja.
• Blanda köttfärs, kryddor och olja i en bunke.
• Trä på köttet i spettar och grilla med kolgrill eller i ugn i hög värme.
• Vänd på spetten då och då.

Servera gärna med

Tabbouleh

Kebabspett
10 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf