Italiensk köttfärslimpa

Italiensk köttfärslimpa

Italiensk köttfärslimpa med mozzarella, oliver och pinjenötter. En god rätt som brukar uppskattas av alla.

Tid: ca 40 minuter
Antal portioner: 4

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 msk torkad oregano och/eller basilika
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 paket mozzarellaost, 125 g
  • 1 msk grön pesto
  • 10 svarta oliver, skivade
  • 50 g pinjenötter
  • 1 ask cocktailtomater (250 g)
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja

Gör såhär

• Sätt ugnen på 175 grader. Skala och hacka vitlöken fint och blanda med färs, ägg, grädde, örter, salt och peppar.
• Skär mozzarellan i tärningar och blanda med pesto.
• Smörj en ugnsfast form med olja och lägg på färsblandningen. Gör ett snitt i färsen och lägg i mozzarellan.
• Täck över med färs och forma till en limpa. Dela oliver och tryck ner i limpan. Strö på pinjenötter.
• Dela tomaterna och skiva rödlöken. Lägg detta runt köttfärslimpan och häll över lite olja. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
• Servera gärna med lite rucolasallad.

Tips!

• Lägg i lite soltorkade tomater i färsen.

Italiensk köttfärslimpa
5 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf