Grillade kycklingspett

Grillade kycklingspett

Grillade kycklingspett i en god marinad.

Portioner: 4

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 2 små rödlökar
  • 2 röda eller gula paprikor

Marinad

  • 4 msk olivolja
  • saften från en citron
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk mald kummin
  • ½ tsk mald kryddpeppar
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche

Gör såhär

• Skala och skär löken i klyftor.
• Skär paprikan i lagomstora bitar
• Blanda marinaden i en stor bunke och tillsätt kycklingbitarna. Täck med folie och låt stå i kylskåp i minst 5 timmar eller över natten.
• Trä på kycklingbitarna, lök och paprika på spett.
• Grilla över het glöd i ca 10 minuter på varje sida tills spetten är gyllenbruna. Vända ofta så de inte blir brända.

Tips!

• Det går även bra att grilla i ugn på 250° i ungefär samma tid. Glöm inte att vända på spetten då och då.

Tillbehör som passar

Alans favoritsallad Fetaostkräm

Grillade kycklingspett
1 röst

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf