Fisksoppa med asiatiska smaker

Fisksoppa med asiatiska smaker

En fisksoppa med goda smaker från Asien. Vi använder både torsk och lax i en krämig kokosmjölk tillsammans med curry.

Tid: ca under 30 minuter.
4 portioner

Ingredienser

  • 2 st schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja
  • 1 röd paprika
  • 2 msk valfri curry
  • 250 g torsk
  • 250 g lax
  • 1 fiskbuljontärning
  • 500ml extra krämig kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • saften av en halv citron
  • lite salt och peppar
  • lite koriander

Gör såhär

• Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs dem i lite olivolja i en gryta tillsammans med paprika och gul/röd/grön curry nån minut så att smakerna öppnar upp sig.
• Häll i vatten, kokosmjölk, buljongtärning, citronsaft, salt och peppar, låt småkoka några minuter.
• Lägg i fiskbitarna och låt sjuda i 3-5 min.
• Toppa med lite koriander.

Tips!

Smaksätt gärna med lite koriander, limeblad, champinjoner, chilifrukt, salladslök, en halv zucchini eller 100 g räkor.
• Lägg på en klick creme fraiche på tallriken.

Fisksoppa med asiatiska smaker
18 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf