Fiskpinnar

Fiskpinnar

Visst kan man laga fiskpinnar utan vetemjöl och ströbröd, istället använder vi kokosmjöl och sesamfrön.

Tid: ca 30 minuter.
4 portioner

Ingredienser

  • 500 g torsk eller annan vit fisk
  • lite salt och vitpeppar
  • 1 dl kokosmjöl
  • 2 ägg
  • 1,5 dl sesamfrön
  • 50 g smör

Gör såhär

• Skär fisken i lagom stora bitar likt fiskpinnar, salta och peppra.
• Låt gärna fisken torka lite, använd hushållspapper.
• Förbered tre djupa tallrikar: en med kokosmjöl, en med vispad ägg och en med sesamfrön.
• Panera fiskbitar en i taget i ordningen: kokosmjöl, ägg och sesamfrön.
• Stek några minuter på varje sida med smör.

Tips!

• Byt ut sesamfrön mot kokosflingor.

Förslag på tillbehör

broccoli-och-blomkalsmos Blomkålsmos

Fiskpinnar
8 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf