Fiskgratäng med blomkålsmos

Fiskgratäng med blomkålsmos

Fiskgratäng med blomkålsmos.

4 portioner

Ingredienser

  • 400 g vit fisk

Blomkålsmos

  • 1 kg blomkål
  • 2 msk smör
  • 2 msk philadelphiaost
  • lite salt och peppar

Sås

  • 4 dl crème fraiche
  • 1 pkt dill (35 g)
  • 2 msk citronsaft (eller efter smak)
  • lite salt och peppar

Gör såhär

• Sätt ugnen på 225 grader.
• Koka blomkålen tills den har blivit mjuk.
• Mosa sedan blomkålen med en matberedare. Klicka ner smör, philadelphiaost och kör tills det blir mjukt och lent. Smaksätt med salt och vitpeppar.
• Blanda crème fraiche och dill. Smaksätt med citron, salt och svartpeppar.
• Lägg fisken i botten på en ugnsfast form eller 4 st 1-portionsformar. Spritsa eller klicka ut moset runt fisken och häll sedan över såsen i mitten.
• Sätt i mitten av ugnen i 25 minuter.

Tips!

• Toppa med lite riven ost.

Fiskgratäng med blomkålsmos
13 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf

  • http://mystiskt.blogspot.com Matilda

    Blomkålsmos låter spännande! Det får jag nog ta och testa en dag

  • Labbe52

    låter helt underbart gott!!!!
    tack..

  • Ragnhild

    jättegod!!!