Fetaostfylld kycklingfilé med ugnsbakade grönsaker

Fetaostfylld kycklingfilé med ugnsbakade grönsaker

Fetaostfylld kycklingfilé med ugnsbakade grönsaker tillsammans med en god sås.

Tid: ca 40 minuter
Portioner: 2

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 120 g fetaost (hälften till såsen)
  • 1 msk oregano
  • 5 körsbärstomater
  • smör att steka i
  • 1 dl grädde
  • salt och peppar

Grönsaker

  • 1 liten gul lök
  • 1 liten röd lök
  • 1 liten morot
  • 1 fänkål
  • 2 msk olivolja

Gör såhär

• Skär grönsakerna i stora bitar. Lägg dem i en smord ugnsform och ringla över olivolja. Grädda i ugnen på 225 grader ca 15 minuter. Krydda gärna.

Under tiden som grönsakerna är i ugnen:

•Smula sönder fetaosten i en skål med en gaffel och krydda med oregano.
• Snitta kycklingfiléerna och lägg i hälften av fetaostfyllningen.
• Salta och peppra och och låt fräsa på båda sidorna i smör tills de är vackert bruna. Lägg på ett lock och häll i lite vatten då och då.
• Tag ur filéerna från pannan och lägg åt sidan. Häll i resterande fetaostblandningen från skålen och rör om.
• Häll i grädden och halverade körsbärstomater och låt det koka upp och sjuda en stund tills tomaterna mjuknar.

Tips!

• Det går att byta ut grädden mot crème fraiche.
• Blanda in andra grönsaker som blomkål eller broccoli.
• Om du inte är så förtjust i fetaost så går det även bra med att fylla kycklingarna med halloumi.

Fetaostfylld kycklingfilé med ugnsbakade grönsaker
4 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf

  • Docklisa

    Morot går fete-bort om man följer LCHF!!!

    • levamedlchf

      I receptet är det bara en liten morot som delas på två personer så det blir inte mycket kolhydrater. Vill man inte äta det så kan man ersätta det med blomkål eller broccoli.

      Många som följer LCHF är inte strikta, speciellt de som tränar.