Chokladmuffins med vanilj

Chokladmuffins med vanilj

Goda och mättande muffins med smak av choklad och vanilj. Gott med vispad grädde. Är man känslig för kolhydrater kan man öka kakao-halten men då blir de väldigt starka i smaken.

Tid: under 30 minuter
Ca 16 bitar

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad (minst 70%)
  • 4 ägg
  • 1,5 dl vispgrädde
  • ½ tsk vaniljpulver

Gör såhär

• Sätt ugnen på 225 grader.
• Börja med att smälta smör i en kastrull. Stäng av värmen.
• Lägg sedan ner chokladen och låt den smälta.
• Vispa äggen pösigt och häll sedan ner grädde och vaniljpulver. Blanda.
• Blanda in chokladsmeten.
• Förbered muffinsformar på en plåt, fyll dem med lite mer än hälften av smeten.
• Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

Chokladmuffins med vanilj
28 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf

  • Marja – Baka Sockerfritt

    Det här är ett bakverk i min still! Jag har just nu nen chokladmuffinsperiod.

  • Gitte (Gittesgreenliving)

    Ska erkänna att jag kan sakna såna ibland :)

    http://gittesgreenliving.gili.se/

    <3

  • Eva

    Jättelätta och snabba att göra men nästa gång kommer jag ha i sötningsmedel också, jag är inte så förtjust i osötad mörk choklad. Nu har jag lite sötad vispad grädde till istället. :)

    • Anna M Wallinder

      Hej Eva, sådär gjorde jag när jag följde Atkinsons stränga diet, längtade efter sött och använde sötningsmedel. Men jag har lärt mig att man lurar hjärnan som då fortsätter att längta efter sött.