Chokladmousse

chokladmousse

Chokladmousse är en god efterätt och enkelt att tillaga. Förbered chokladmoussen i god tid eftersom den ska stå i kylskåpet ett par timmar.

Tid: 5 minuter + några timmar i kylskåp
4 portioner

Ingredienser

  • 100g mörk choklad (helst över 80%)
  • 2 äggulor
  • 3 dl grädde

Gör såhär

• Hacka chokladen och smält i micron. Var försiktig så chokladen inte bränns. Låt svalna litegrann.
• Vispa grädden och blanda i äggulorna.
• Häll gräddsmeten lite i taget i chokladsmeten och rör om försiktigt.
• Låt stelna i kylskåp ett par timmar.

Tips!

• Smaksätt gärna med cognac, sötningsmedel eller hallon.

Chokladmousse
2 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf

  • Roger Carlsson

    Var försiktig med choklad. Flera sorters mörk choklad och nästan alla märken smaksatt mörk choklad innehåller någon form av lecitin – sånt vill vi ju inte ha i kroppen…

  • http://www.facebook.com/daniel.runn Daniel Runn

    Lecitin Betraktas som oskadligt och rekommendationer om acceptabelt dagligt intag (ADI) finns inte. Mycket höga doser (över 65 gram) ger illamående, diarré, yrsel och depression.
    Lecitin ur sojaolja innehåller ofta små mängder sojaprotein och kan i livsmedel åtminstone teoretiskt få mycket känsliga (t. ex. ärt-bön-jordnötsallergiker) att reagera allergiskt men några studier som bekräftar att det är ett problem finns inte. Äggallergiker behöver knappast oroa sig eftersom lecitin mycket sällan utvinns ur ägg. Källan till lecitinet ska uppges i innehållsdeklarationen.