Chokladkaka

Chokladkaka

En chokladkaka toppad med chokladbitar och hasselnöt. Inspirerad av kladdkakan. Se till att ha en springform i köket (min hade gått sönder så jag fick använda en pajform)

Tid: under 30 minuter
8 portioner

Ingredienser

  • 125 g osaltat smör
  • 3 st ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 msk sötrix-flor (sukrinmelis) eller annan sötningsmedel
  • 1 dl kokosnötsmjöl
  • ½ dl kakao
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 50 g krossade hasselnötter
  • 50 g mörk choklad (minst 70%)

Gör såhär

• Sätt ugnen på 175 grader.
• Smält smöret i en kastrull och låt det svalna en stund.
• Blanda in ägg, grädde, sötningsmedel, kokosnötsmjöl, kakao och vaniljpulver i kastrullen och rör om försiktigt.
• Smöra en springform och häll ner smeten.
• Krossa chokladen i lagom stora bitar och toppa kakan tillsammans med hasselnötter.
• Grädda i ugnen i 10–15 minuter.

Tips!

• Servera med vispad grädde och bär.
• Sötningsmedel, kokosnötsmjöl, vaniljpulver finns att köpa på Bodystore ▶

Chokladkaka
16 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf

  • Lykkeglimt

    Den ser virkelig lækker ud! Jeg gik over på LCHF kost for 2 uger siden, og jeg er endnu ikke begyndt at eksperimentere med kage endnu (mest fordi jeg var løbet tør for Sukrin). Men den her er lidt røget på “to-do-listen”! :D

    http://lykkeglimt.wordpress.com/

  • Victorias provkök

    Mmm vad gott!!
    Trevlig helg!!
    Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se