Champinjonsås

Champinjonsås

En enkel variant av en mycket god champinjonsås som passar utmärkt till bland annat kötträtter. Tomatpuré används för att få såsen extra tjock.

Tid: under 30 minuter
Portioner: 4

Ingredienser

  • 250 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 25 g smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk soja
  • lite salt och nymalen peppar

Gör såhär

• Skölj och hacka champinjonerna i skivor och löken i klyftor.
• Stek i smör tills de fått en vacker färg. Häll i en nypa salt och nymalen peppar.
• Häll sedan crème fraiche, vispgrädde, tomatpuré, soja och rör om. Låt puttra några minuter.

Tips!

Krydda till det med lite vitlök, riven ost och/eller lite kalvfond.

Champinjonsås
5 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf