Champinjon- och köttfärsgratäng

Champinjon- och köttfärsgratäng

Champinjon- och köttfärsgratäng. Vi använder mozzarella och broccoli för att göra det lite matligare. En väldigt uppskattande rätt som hela familjen kommer gilla.

Tid: 40 minuter
Antal portioner: 4

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 purjolök
  • 1 paket krossade tomater
  • 200 g riven ost (en påse)
  • 7 stora champinjoner
  • 3 msk smör
  • 1 broccolibukett
  • 125 g mozzarella (ett paket)
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar

Gör såhär

• Sätt ugnen på 225 grader.
• Bryn köttfärs och purjolök i en stekpanna.
• Tillsätt sedan krossade tomater, salt och peppar. Eventuellt lite starka kryddor. Låt puttra på medelvärme i ca 15 minuter.
• Smörj en ugnsform, hacka champinjonerna i skivor och lägg dem i botten.
• Skär broccolin i små buketter och mozzarellan i tärningar. Lägg i ugnsformen.
• Fördela köttfärsröran i formen, täck över med riven ost och ringla över grädden.
• Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.

Tips!

• Det går att hoppa över vissa ingredienser och variera lite med exempelvis bacon och vitlök.

Tillbehör som passar

Tsatsiki Alans favoritsallad Tomatsallad

Champinjon- och köttfärsgratäng
7 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf

  • Ella

    blev jättegott, men är det 40 min i ugn eller total tillagningstid 40 min? (satte i den tills den fick färg och kändes klar)

    • Anonymous

      40 min tillagningstid och 20 min i ugnen. Jag har förtydligat det i receptet nu. Hoppas det gick bra ändå.