Brysselkål

Brysselkål

Brysselkål är små kålhuvuden som man ofta ser på det svenska julbordet. De är supergoda och passar bra som tillbehör till kött eller varför inte till en gryta eller soppa? Prova!

Tid: ca 20 minuter.
4 portioner.

Ingredienser

  • 500 g färsk brysselkål
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • lite chilipulver
  • lite salt och pepepr

Gör såhär

• Koka upp lite vatten i en kastrull.
• Ta bort de yttersta bladen från brysselkål och skär dem i halvor.
• Lägg brysselkål i kokande vatten och låt det koka en kort stund. Det ska fortfarande vara lite tuggmostånd.
• Skala och hacka vitlök.
• Hetta upp olivolja, lägg i bryssekål och stek med vitlök samt chilipeppar några minuter på medelvärme.
• Salta och peppra.

Tips!

Brysselkål
4 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf