Broccoligratäng

Broccoligratäng

Broccoligratäng passar bra som tillbehör till de flesta rätter som kött och fisk med mera.

Portioner: 4

Ingredienser

  • 2 stora broccoli eller 500 g fryst
  • 2 dl grädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 ägg
  • 200 g gorgonzola eller annan smaksatt ost
  • salt och peppar

Gör såhär

• Sätt ugnen på 225 grader.
• Skär broccoli i små buketter och förkoka dem tills de är halvmjuka.
• Blanda grädde, crème fraiche, ägg och smaksätt med salt och peppar.
• Lägg den nykokta broccolin i en form med höga kanter och häll över gräddblandningen.
• Fördela gorgonzola-osten och gratinera i ugnen tills osten fått en fin färg (ca 10-15 minuter).

Tips!

• Använd gärna lite bacon i receptet.

Gillade du receptet?

Om du gillade receptet så rekommenderas boken Diabetes? Nej tack!.

Broccoligratäng
22 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf

  • http://pulse.yahoo.com/_XQSXKH6WM4HOZKKBUOBK5ODZMU Birger Jarl

    Den var riktigt god. Jag hade i bacon och lite extra gratängost
    Kryddade med peppar, allkrydda och oregano.
    Mycket lyckat !

  • Annettejohansson

    Jättegott!! Tillsatte creme fraiche m kantarell o congnac….
    Alltid ogillad broccoli men detta va suveränt, tyckte även barnen:-))

  • Cecilia

    toppengott! gjorde med chevre och la till blomkål.

  • Magda

    Supergod! Åt den precis som den var utan kött till, behövdes inget mer =)