Blomkålsrösti

Blomkålsrösti

Blomkålsrösti är ett gott tillbehör till kött, fisk och fågel.

Tid: ca 30 minuter
Portioner: 4

Ingredienser

  • Ca 5 dl blomkålsmos eller kokt mixad blomkål
  • 100 gram prästost eller västerbottensost
  • 2 ägg
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 msk smör
  • 1 liten gul lök
  • lite salt och peppar

Gör såhär

• Blanda blomkålsmos (koka upp blomkål och mixa) med ägg och fiberhusk i en skål.
• Riv en god ost och hacka lök i små bitar. Häll i bunken tillsammans med salt och peppar. Blanda.
• Hetta upp en stekpanna på medelvärde och smält smör. Klicka ut smeten i små bitar på pannan. Platta till dem så de blir runda och fina.
• Biffarna är färdiga när de fått en fin färg.

Tips!

• Servera med knaprig bacon.
• Fiberhusk finns billigt att köpa på Bodystore.

Blomkålsrösti
5 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf

  • Cia

    Det lät gott, måste provas =)

  • http://ellastankar.blogg.se Ellen

    Vilken bra idé! Det ska testas.

  • http://alltomlchf.blogspot.com/ Henrik – Allt om LCHF

    Låter som en höjdare!

  • Tovapalmqvist

    Kanongoda. Lite svårt att få dem att hålla ihop men det ska ju bara ner i magen ;)