Blomkålsmos

Blomkålsmos

Blomkålsmos – istället för potatismos.

Tid: under 30 minuter
4 portioner

Ingredienser

  • 1 kg blomkål
  • 2 msk smör
  • 2 msk philadelphiaost
  • lite salt och peppar

Gör såhär

• Koka blomkålen tills den har blivit mjuk.
• Mosa med en matberedare.
• Klicka ner smör och philadelphiaost och kör tills det blir mjukt och lent.
• Smaksätt med lite salt och peppar.

Tips!

• Krydda med lite muskotnöt.

Blomkålsmos
11 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf

  • Cricriperu

    Jag kokar min blomkål direkt i grädde och smör. Mixar sen med stavmixer tills det blir alldeles slätt. Hur gott som helst! För variation kan man ha i ½ vitlöksklyfta och lite chili :)

  • Anonymous

    Man bara MÅSTE ha muskotnöt i blomkålsmos!
    :o)