Blomkål från Mellanöstern

Blomkål från Mellanöstern

Det här är ett tillbehör som är känt i Mellanöstern som passar till mycket, speciellt som ersättning till potatis. En stor favorit.

Tid: under 30 minuter
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud
  • 2 ägg
  • 1 halv citron
  • 50 g smör att steka i
  • lite salt

Gör såhär

• Bryt blomkålen till små buketter.
• Häll blomkålsbuketterna i kokande vatten i ca 3-4 minuter.
• Under tiden, vispa två ägg i en liten skål.
• Ta ut blomkålsbuketterna och doppa dem i äggröran och stek sedan i rikligt smör.
• Låt de stekas på alla sidor så de får en fin och god gyllenbrun färg.
• Lägg upp på tallrik och pressa lite citronsaft och salta.

Tips!

• Fritera gärna dem med rikligt olja så både smakar de och ser bättre ut.

Blomkål från Mellanöstern
9 röster

LCHf-appen Pro 500x levamedlchf

  • konichiwa

    Det låter jättegott ocfh jag råkar ha både blomkål och citron hemma :-)

  • Koert

    låter gott! Ska provas imorgon!

  • http://www.facebook.com/people/Kristin-Davidsson/100001946344146 Kristin Davidsson

    Jätte goda…dem tänker ja göra fler gånger

  • http://vardagfest.blogspot.com LCHF till vardag och fest

    De var jättegoda. Mina blev dock inte lika vackra som dina, men vad gör väl det när smaken är god. Tack för receptet!

  • maria

    Prova att äta dom med turkisk yoghurt som du blandat lite vitlök o en gnutta salt I (efter tycke o smak) jätte gott